Een oosterse variant op gekookte aardappelen. In plaats van de bieflap zijn ook kikkererwten lekker door de curry voor een vega-variant.
2 personen 15-30 minuten hoofdgerecht
Ingrediënten
15 g gember
1 teentje knoflook
500 gram aardappelen
500 gram bloemkool
3 eetlepels olie
½ theelepel komijnzaad
1 theelepel gemalen koriander of mosterdzaad
1 theelepel chilipoeder of vlokken
1 theelepel kurkuma (geelwortel, koenjit)
¼ groentebouillontablet met minder zout
2 tomaten
150 gram bieflap
peper
6 takjes koriander
75 ml halfvolle yoghurt
Bereidingswijze:
Schil het stukje gember en rasp het.
Pel de knoflook en snijd het klein.
Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.
Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de knoflook, de gember, het komijnzaad, de koriander, het chilipoeder en de kurkuma tot het gaat geuren.
Voeg de blokjes aardappel en de bloemkool toe met wat water en het stukje bouillontablet.
Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten zacht koken.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Kook de tomaten nog een paar minuten met het mengsel mee.
Snijd de bieflap in dunne plakjes en bestrooi ze met wat peper.
Bak de biefplakjes in de rest van de olie snel bruin.
Was de koriander en knip het klein. Roer van het vuur af de koriander door de curry.
Serveer het vlees en een schepje yoghurt bij de curry.
Voedingswaarden per persoon
Energie 460 kcal
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 50 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 25 gram
Zout 0,3 gram
Bron: Voedingscentrum
Comments