Wie lust er nu geen aardbeien?
Een aardbei kan altijd. Op een beschuitje of zelfs op brood. Bij de fruithap, in een taart of in onze overheerlijke aardbeiensalade.
Natuurlijk kun je er ook ijs van maken.
Dit heb je nodig (twee ijsjes)
60 gr aardbeien
60 ml water
3 blaadjes munt
Zo maak je het
Bereidingstijd: 5 minuten + 3 uur invriezen
Hak de munt fijn en doe samen met de aardbeien en het water in een blender.
Blend tot een gladde massa en verdeel over twee ijsvormpjes van circa 60 milliliter per stuk.
Zet voor minimaal 3 uur in de vriezer.
Tips en tricks
Een waterijs kun je eenvoudiger verwijderen uit het vormpje door er eerst rondom wat heet water over te laten lopen.
Probeer ook eens ons waterijsje met mango en kokosmelk, verfrissend sinaasappel waterijsje of ons thee-ijsje met citroen.
Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 12
Eiwit: 0 gram
Koolhydraten: 2 gram
Vet: 0 gram
Vezels: 1 gram
Eet smakelijk!
Bron: Projectgezond
Comentarios