Op zoek naar een lekker recept? Maak Aardbeienskyrtaart met havermoutbodem. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.
Benodigdheden:
150 g medjoul dadels
100 g havermout grof
75 g ongezouten hazelnoten
8 blaadjes gelatine
1 kg skyr (2 bekers à 500 g)
4 el suiker
1 citroen
1 bakpapier
800 g aardbeien
1 keukenmachine
1 springvorm (ø 24 cm)
Bereidingswijze
Ontpit de dadels en doe ze in de keukenmachine, samen met de havermout en hazelnoten. Maal fijn. Kneed het mengsel nog even door.
Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Verdeel het dadel-havermoutmengsel over de bodem en duw aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
Maak de aardbeien schoon. Halveer 12 aardbeien in de lengte en zet ze met de snijkant tegen de wand van de springvorm. Houd nog 12 aardbeien achter voor garnering en maal de rest fijn in de keukenmachine.
Laat de blaadjes gelatine 10 min. weken in een maatbeker met 1 L koud water.
Doe de skyr in een kom en meng er de suiker door met een spatel.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven een steelpan. Pers de vrucht uit boven de pan. Verwarm het sap tot tegen de kook aan en zet het vuur uit.
Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in het warme sap. Voeg de aardbeienpuree toe en spatel door de skyr.
Schep het mengsel in de springvorm op de bodem en strijk glad. Laat de taart afgedekt 4 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de achtergehouden aardbeien in dunne plakjes en leg ze in cirkels op de taart.
Voedingswaarde per portie
Energie 240 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwitten 14 g
Vet 6 g
Bron: Jumbo.com
Comments