Maak jij van de rijpe bananen van de fruitschaal ook standaard een bananenbrood? Dan is de kans groot dat je de ingrediënten voor deze muffins nu al in huis hebt. Wij blijven ons er elke keer over verbazen hoe je met deze simpele ingrediënten zo’n ontzettend lekker tussendoortje kunt maken.
Misschien vraag je je af waarom je nu dan in één keer muffins zou gaan maken? Het grote verschil is wat ons betreft het papiertje eromheen. Daardoor is een muffin net iets leuker om te trakteren en handiger om in te vriezen. En de smaak? Die is net zo lekker!,
Benodigdheden (acht stuks)
1 ei
2 bananen
60 gr pindakaas
50 ml melk
50 gr Griekse yoghurt
100 gr bloem
4 gr bakpoeder
3 gr kaneel
Bereidingswijze:
Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd + afkoelen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop het ei los.
Prak de bananen tot een glad geheel.
Klop de pindakaas los met de melk en roer de Griekse yoghurt er doorheen.
Voeg het ei-banaanmengsel toe en roer alles goed door elkaar.
Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout in een andere kom.
Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en spatel het beslag goed door.
Doe 8 muffinpapiertjes in een muffinvorm en verdeel het beslag erover.
Bak de muffins in 18 à 20 minuten gaar.
Laat de muffins helemaal afkoelen op het aanrecht, voordat je de vormpjes verwijdert.
Tips en tricks
Zeef eventueel de droge ingrediënten om te voorkomen dat er klontjes in zitten.
Gebruik ook eens pindakaas met stukjes pinda. Dat smaakt weer net een beetje anders.
Voedingswaarde (per stuk)
Kcal: 135
Eiwit: 5 gram
Koolhydraten: 18 gram
Vet: 5 gram
Vezels: 2 gram
Eet smakelijk!
Bron: Projectgezond
Comments