Bloemkool saai? Probeer deze spannende variant van gekookte bloemkool.
2 personen 15-30 minuten hoofdgerecht
Ingrediënten
400 gram bloemkool
2 tomaten
5 takjes peterselie
1 citroen
3 eetlepels olijfolie
30 gram pijnboompitten
1 eetlepel tahin zonder zout
200 gram bruin Turks brood of bruin stokbrood
Bereiding
Maak de bloemkool schoon. Verdeel in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
Was de tomaten en snijd ze klein.
Was de peterselie en knip het klein.
Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
Maak van de tomaten met de peterselie, de helft van de olijfolie, wat citroensap en peper een dipsausje.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
Verwarm de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de bloemkool lichtbruin. Laat de bloemkool onder af en toe omscheppen in 5 minuten gaar worden.
Verdun de tahin met citroensap en wat water tot sausdikte en voeg de geraspte citroenschil toe.
Schep het tahinsausje door de bloemkool en strooi de pijnboompitten erover.
Snijd het brood in punten en geef dit met de tomatendip bij de bloemkool.
Ingrediënten over?
Pijnboompitten:
Bewaar noten op een koele, donkere en droge plek in een afgesloten bakje. Ze zijn dan nog ongeveer 3 maanden goed.
Voedingswaarden per persoon
Energie 580 kcal
Vet 30 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 50 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 20 gram
Zout 1,1 gram
Bron: Voedingscentrum
Comments