Boerenkool is niet alleen lekker in stamppot, ook met tofu en paddenstoelen smaakt het verrukkelijk.
2 personen 30+ minuten hoofdgerecht
Ingrediënten
150 gram tofu
peper, nootmuskaat
gerookt paprikapoeder
600 gram aardappelen
500 gram panklare boerenkool of 1 pak diepvries boerenkool (400 gram)
1 ui
1 teentje knoflook
250 gram kastanjechampignons of gemengde paddenstoelen
1 eetlepel vloeibare margarine
150 ml halfvolle melk
Bereiding
Snijd de tofu in reepjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder. Zet even weg.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Kook de boerenkool in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen of plakjes.
Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
Bak de tofu mee.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort mee.
Breng de melk aan de kook.
Maak van de gare aardappelen en de hete melk een puree. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
Giet de gare boerenkool af en schep het paddenstoelenmengsel erdoor. Maak op smaak met peper.
Serveer de aardappelpuree erbij.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een aangebroken verpakking tofu maximaal 2 dagen in de koelkast. Lekker met bulgur en noten. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden per persoon
Energie 495 kcal
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 60 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 25 gram
Zout 0,2 gram
Bron: Voedingscentrum
Comments