Griekse gerechten vallen goed in de smaak. Wij snappen heel goed waarom. Met een paar simpele en pure ingrediënten lukt het de Grieken namelijk iets ontzettends lekkers op tafel te zetten. En dat willen wij natuurlijk ook!
Na deze Griekse toppers is het dus tijd voor boureki. Boureki is niet zo populair als de Griekse gyros, spanakopita of souvlaki. Nog niet! Want wij denken dat dat niet heel lang meer gaat duren. Met dit gerecht zet jij namelijk een verrassend frisse zomerse ovenschotel.
Ingredienten
2 personen
400 gr kruimige aardappels
400 gr courgette
1 ui
1 teentje knoflook
1 tomaat
10 gr munt
200 gr kwark
100 gr feta
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappels.
Schaaf de aardappels en de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken.
Spoel de aardappelplakken af met water en kook ze 10 minuten voor in water met wat zout.
Snijd de ui in dunne halve ringen en hak de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook 3 à 4 minuten aan.
Voeg de courgetteplakken, wat peper en eventueel zout toe en bak 5 minuten mee.
Leg de helft van de aardappelplakken in een ovenschaal.
Verdeel hier de helft van de courgetteplakken, ui en knoflook over.
Snijd de tomaat in zo dun mogelijke plakken en leg deze daar bovenop.
Hak de munt fijn en meng door de kwark. Verdeel het kwarkmengsel over de tomaat.
Leg hier eerst de overige aardappelplakken en vervolgens weer de courgette, ui en knoflook bovenop.
Brokkel de feta en verdeel over de ovenschaal.
Zet voor 15 minuten in de oven.
Tips en tricks
Heb je een mandoline in huis? Dan is dit het uitgelezen moment om hem te gebruiken.
Voor dit recept raden we je aan geen aardappelschijfjes te gebruiken. Doordat deze dikker zijn dan ‘gekaasschaafde’ plakken kom je niet uit met de hoeveelheden.
Eet smakelijk - kalí órexi
Bron: Projectgezond
Comments