Een heerlijke winterkost maar dan met een twist!
Ingrediënten
600 gram kruimige aardappelen
1 stronk broccoli
1 oranje of rode paprika
50 gram walnoten
100 gram half zongedroogde tomaatjes
150 ml halfvolle melk
1 theelepel gemalen komijnzaad
40 gram geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Was de broccoli, snijd hem in roosjes en de stronk in stukjes.
Was de paprika en snijd hem in blokjes.
Breek de walnoten grof en snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Kook de aardappelen in 20 minuten in weinig water gaar.
Kook de broccoli en de paprika in 10 minuten in weinig water gaar.
Giet de aardappelen en groente af.
Verwarm de melk en maak van de aardappelen een smeuïge puree.
Stamp de groente grof en voeg deze toe aan de puree.
Meng de tomaatjes, het komijnzaad en de kaas door de stamppot en verdeel de walnoten eroverheen.
Voedingswaarden per persoon
Energie 680 kcal
Vet 30 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 65 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 25 gram
Zout 1,2 gram
Comments