Deze zomer gaan we eens lekker out of the box tijdens barbecue-avonden. We gaan voor een bbq Indian style! Wacht even, Indiaas barbecuen? JA dus! En hoe! Deze crispy bloemkool is ontzettend smaakvol, crunchy en nét weer even anders dan anders.
Ingewikkeld? Natuurlijk niet! Je haalt de roosjes door wat ei gemengd met een milde curry paste, en maakt ze crunchy door de roosjes vervolgens door bloem en panko te halen. Vervolgens even op de barbecue en klaar is Kees. Enne, deze crispy bloemkool is lekker knapperig, maar absoluut niet droog! De curry paste zorgt ervoor dat de roosjes niet uitdrogen.
Benodigheden:
1 halve bloemkool (zo'n 12 roosjes)
2 eieren
2 el milde curry paste
10 el bloem
8 el panko
6 el mango chutney
Bereidingswijze:
Zorg dat de barbecue aanstaat.
Was de bloemkoolroosjes en dep ze droog.
Klop de eieren los samen met de curry paste.
Doe de bloem in een diep bord en de panko in een ander diep bord.
Haal de roosjes vervolgens door het eimengsel, door de bloem, door het eimengsel, nogmaals door de bloem en tot slot door de panko.
Leg ze in een aluminium barbecueschaal. Afhankelijk van de soort barbecue die je gebruikt, bak je de roosjes 20 tot 30 minuten. Zodra ze goudbruin beginnen te kleuren zijn ze klaar.
Serveer met de mango chutney. Zo lekker!
Tip: is het even geen weer om te barbecuen? 25 minuten op 200 graden in de oven kan ook ☺️
Bron: Chickslovefood
Comments