Makkelijke currykip met lekker veel groente.
2 personen
Ingrediënten
150 gram zilvervliesrijst
200 gram sperziebonen
200 gram bloemkool
150 gram tomaten
100 gram champignons
1 ui
200 gram kipdijfilet
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
2 eetlepels kerriepoeder
150 ml water
Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de groente schoon en snijd in stukken.
Snijd de kipdijfilet in blokjes en was je handen.
Verwarm de olie in en bak hierin de kip en de ui lichtbruin.
Pel de knoflook en pers boven de kip uit.
Voeg kerriepoeder toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.
Voeg het water, de sperziebonen en tomaten toe en stoof het gerecht 10 minuten.
Voeg de bloemkool en de champignons aan de kip toe en stoof het gerecht in 5-10 minuten gaar.
Serveer de rijst erbij.
Variaties
Liever geen vlees? Vervang de kip door vegetarische kipstukjes of tofu.
Ingrediënten over?
Champignons:
Bewaar champignons in de koelkast. Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Gebruik een restje groente bijv. in een broodbakje met groente-eierragout.
Voedingswaarden per persoon
Energie 640 kcal
Vet 19 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 68 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 45 gram
Zout 0,2 gram
Bron: Voedingscentrum.nl
Comments