top of page

Currykip met groente en rijst

Foto van schrijver: projectnewmeprojectnewme

Makkelijke currykip met lekker veel groente.



2 personen

Ingrediënten

150 gram zilvervliesrijst

200 gram sperziebonen

200 gram bloemkool

150 gram tomaten

100 gram champignons

1 ui

200 gram kipdijfilet

2 eetlepels olie

1 teentje knoflook

2 eetlepels kerriepoeder

150 ml water


Bereidingswijze:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Maak de groente schoon en snijd in stukken.

  • Snijd de kipdijfilet in blokjes en was je handen.

  • Verwarm de olie in en bak hierin de kip en de ui lichtbruin.

  • Pel de knoflook en pers boven de kip uit.

  • Voeg kerriepoeder toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.

  • Voeg het water, de sperziebonen en tomaten toe en stoof het gerecht 10 minuten.

  • Voeg de bloemkool en de champignons aan de kip toe en stoof het gerecht in 5-10 minuten gaar.

  • Serveer de rijst erbij.


Variaties

Liever geen vlees? Vervang de kip door vegetarische kipstukjes of tofu.


Ingrediënten over?

Champignons:

Bewaar champignons in de koelkast. Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Gebruik een restje groente bijv. in een broodbakje met groente-eierragout.



Voedingswaarden per persoon


Energie 640 kcal

Vet 19 gram

Waarvan verzadigd vet 4 gram

Koolhydraten 68 gram

Waarvan suikers 7 gram

Vezels 12 gram

Eiwit 45 gram

Zout 0,2 gram


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instagram?


Comments


bottom of page