Pasta zonder pastasaus? En toch een smeuïg gerecht? Dat het kan blijkt met dit recept.
De Parmezaanse kaas maakt de pasta lekker smeuïg. Daarnaast valt de combinatie kip en pesto altijd in de smaak. Het feit dat je slechts één pan nodig hebt, maakt dit gerecht een echte topper.
Ga jij dit recept toevoegen aan je lijst met favoriete eenpansgerechten?
Ingrediënten
2 personen
150 gr kipfilet
1 ui
1 teentje knoflook
120 gr penne
300 ml kippenbouillon
300 gr broccoli
30 gr Parmezaanse kaas
30 gr groene pesto
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met peper. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de kipfilet op hoog vuur rondom bruin.
Schep de kipfilet uit de pan en laat de olie achter. Zet de kipfilet apart.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Fruit de ui en knoflook kort aan in de olie die in de pan is achtergebleven.
Voeg de pasta, kippenbouillon en kip toe aan de pan.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en voeg toe.
Breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat de pasta in ongeveer 15 à 20 minuten gaar koken.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Voeg de helft van de Parmezaanse kaas en de pesto toe. Roer goed door het gerecht.
Bestrooi met de overige Parmezaanse kaas.
Tips en tricks
Roer het gerecht pas door na het koken om te voorkomen dat de pasta niet gaar is.
Je kan eventueel ook kleinere pastasoorten zoals macaroni, orecchiette of mini penne gebruiken. Deze soorten koken sneller gaar.
Wanneer de bouillon nog niet helemaal is verdampt, kan je de deksel op het einde even van de pan halen.
Bron: Projectgezond.nl
Comentários