Dit recept kun je met een gerust hart eten.
De hoeveelheid is voor 4 goed belegde boterhammen. Je kunt er dus ook een berg toastjes mee besmeren, of 2 wraps. Of lekker zuinig doen en minder op je brood doen.
Ingrediënten
2 eieren
2 el magere kwark of griekse yoghurt, 0% vet
1 handje peterselie
zeezout, versgemalen
peper, versgemalen
0,5 tl kerriepoeder
0,5 tl mosterd, fijne
Bereidingswijze
Prik de eieren in, doe ze in een pan met water en breng snel aan de kook (met mijn kookplaat duurt dit minder dan een minuut).
Laat de eieren vervolgens 9 minuten koken.
Hak ondertussen de peterselie zo fijn als je lekker vindt.
Laat de eieren schrikken onder koud water, rol ze, en pel ze. Doe ze eieren in een kommetje en prak ze grof met een vork.
Doe de kwark, mosterd, peterselie, en het kerriepoeder er bij en roer door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Notities
Je kunt deze eiersalade direct eten. Maar je kunt hem ook prima twee dagen in de koelkast bewaren en later opeten. De kerriesmaak komt wat meer naar voren als het tijd heeft om in te trekken.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 39kcal | Eiwitten (Proteïne): 3g | Vetten: 2g | Cholesterol: 93mg | Zout: 34mg | Kalium: 31mg | Vitamine A: 150IU | Vitamine C: 0.3mg | Calcium: 13mg | IJzer: 0.3mg
Bron: Eetsuggestie.nl
Comments