Ideaal om je restjes mee op te maken.
2 personen minder dan 30 minuten lunch, ontbijt 320 kcal
Ingrediënten
4 eieren
50 ml halfvolle melk
peper
2 eetlepels olie
25 gram spinazie
2 tomaten
2 aardappelen (gekookt)
8 takjes verse bieslook
2 eetlepels zuivelspread light
Bereiding
Kluts de eieren met de melk (of water) en wat peper in een kom.
Verhit een eetlepel olie in een pan en bak de helft van het mengsel op lage stand tot een omelet.
Bak nog een omelet in de rest van de olie.
Laat de omeletten afkoelen.
Was de spinazie, laat uitlekken en hak grof.
Was de tomaten en snijd in blokjes.
Snijd de aardappelen in blokjes.
Was de bieslook en snijd fijn.
Doe de zuivelspread in een bakje en voeg er bieslook aan toe.
Smeer een lepel zuivelspread op de eiwrap.
Voeg de helft van de spinazie, tomaat en aardappelen toe en rol hem op.
Herhaal dit met de andere wrap en serveer.
Variaties
Geen gekookte aardappelen over? Je kunt de omelet ook met andere restjes vullen, zoals gekookt rijst of gebakken groente.
Voedingswaarden per persoon
Energie 320 kcal
Vet 22 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram
Koolhydraten 13 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vezels 2 gram
Eiwit 16 gram
Zout 0,6 gram
Bron: Voedingscentrum.nl
Comments