top of page
Foto van schrijverprojectnewme

Gemarineerde tofu uit de oven

De gemarineerde tofu is lekker met wat rijst en een bonensalade van flageolets (kleine beige boontjes), een rood uitje, een theelepeltje gehakte knoflook en een scheutje sushi-azijn.



Tofu. Wij vinden dit stevige, vega sojabonengoedje echt ontzéttend lekker, maar we snappen het óók als je denkt; wat móet ik ermee?!

Als je de gemarineerde tofu uit de oven hebt gemaakt op deze manier, zet je het iedere week op het menu. Het geheim? Sriracha mayo. Ja echt! Deze romige, licht pittige mayonaise zorgt echt voor een heerlijke smaak aan je tofu. Op deze manier wordt het je favoriete vleesvervanger, let maar op. Combineer de sriracha mayonaise met wat honing, olie en sojasaus en hoppakee, daar is je nieuwe favoriete marinade.


Benodigdheden:

1 blok tofu (375 g)

4 el Go-Tan Sriracha mayo

2 el Go-Tan sojasaus

3 el honing

3 el zonnebloemolie

1 hand gehakte verse bieslook


Bereidingswijze:


  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Knijp het blok tofu voorzichtig uit en snijd het blok vervolgens in kleine blokjes. Dep de blokjes zo droog mogelijk met wat keukenpapier. Zet even weg.

  • Maak de marinade! Meng de Sriracha mayo, sojasaus, honing en zonnebloemolie met elkaar. Voeg een flinke snuf peper toe en roer goed door.

  • Doe de blokjes tofu erbij en schep goed door.

  • Verdeel de blokjes vervolgens over een met bakpapier beklede ovenplaat en schuif de oven in. Bak 25 minuten, hussel ondertussen een keer door.

  • Dien de gemarineerde tofu op met wat gehakte bieslook, rijst en een boontjessalade. Extra lekker met wat gebakken uitjes!


Enne, een keer wat anders? Je kunt ook prima bloemkoolroosjes of kipfiletblokjes marineren op deze manier!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instagram?



8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page