We kennen allemaal de pannenkoek met stroop.
Deze hartige variant valt vast goed in de smaak bij de "niet-zoetekauwers" onder ons š
2 personen 30+ minuten hoofdgerecht
Ingrediƫnten
200 gram volkorenmeel
2 eieren
400 ml halfvolle melk
1 eetlepel vloeibare margarine
1 prei
250 gram kerstomaatjes
100 gram mager rundergehakt
peper
oregano of tijm
Bereiding
Doe het volkorenmeel in een grote kom.
Maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren.
Voeg de helft van de melk toe en klop dit tot een glad beslag. Verdun dit met de rest van de melk.
Laat het beslag een half uur staan en roer het nog een keer goed door.
Bak van het pannenkoekenbeslag in een koekenpan met een antiaanbaklaag en een beetje margarine 4 pannenkoeken.
Houd de pannenkoeken warm.
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
Was de kerstomaatjes en halveer ze.
Bak het rundergehakt in een droge koekenpan al omscheppend rul en gaar.
Bak de prei mee.
Warm kort de tomaatjes mee.
Maak het mengsel op smaak met wat peper en oregano of tijm.
Verdeel het mengsel over de pannenkoeken en rol ze op.
Ingrediƫnten over?
Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed š«¢
Voedingswaarden per persoon
Energie 680 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram
Koolhydraten 75 gram
Waarvan suikers 20 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 40 gram
Zout 0,6 gram
Bron: Voedingscentrum
ć³ć”ć³ć