Gezond kan zó lekker zijn! Dat proef je wel zodra je deze gezonde chocolade muffins mét proteïne hebt geproefd. Daarbij zijn ze ook lactose vrij en geschikt voor het FODMAP dieet.
De havermout, pure choco, yoghurt, eieren en de bananen geven je een instant boost, dus we zouden zeggen: pak al je bakspullen, we gaan aan de slag!
Dit recept is goed voor 6 grote muffins.
Ingrediënten:
30 gram choco whey
120 g alpro naturel yoghurt
30 g coconut oil, gesmolten
3 bananen (rijp)
2 eieren
50 g 85% chocolade (Lindt)
1 tl kaneelpoeder
1 tl koekkruiden
1 tl vanille aroma
1,5 tl bakpoeder
Snufje zeezout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 Celsius
Meng de havermout meel, cacaopoeder, whey en alle kruiden bij elkaar en meng goed. Zorg er ook voor dat eventuele klontjes van de cacaopoeder goed fijn gemaakt zijn.
Doe de twee eieren in een ander bakje en doe hier de yoghurt bij. Even mengen met een vork tot het een geheel is. Zet de coconut oil even in de magnetron tot het helemaal vloeibaar is en laat goed afkoelen. Voeg dit dan ook toe aan dit mengsel.
Pak een blender (Nutribullet bijvoorbeeld) en pureer daarin de 3 bananen. Roer deze door het eiermengsel.
Doe het natte mengsel bij de droge ingrediënten en mix het goed door elkaar.
Neem 50 gram pure chocolade en doe dit in een stevig zakje. Sla flink hard met het zakje op het aanrecht om er kleine stukjes van te maken. Mix deze vervolgens ook door het mengsel.
Giet in vormpjes en bak ze op 180 graden voor zo’n 30 min!
Bron: FitAddict.nl
Comentarios