Hoe kun je je ontbijtje toch nog een beetje feestelijk te maken? Met behulp van een banaantje en ei maak je een soort van beslag. Je kunt er ook voor kiezen om de havermout te koken met melk en hier een lepel pindakaas aan toe te voegen (de banaan en ei blijft dan achterwege).
Zo’n kommetje comfortfood is een goed begin van de dag.
En haasten met dit havermout recept hoeft ook niet. Al is de bereiding zo klaar, het kommetje mag 20 minuten de oven in. Ondertussen kun je alvast douchen of lekker met een kop thee wachten totdat de oven begint te piepen en de ontbijtcake klaar is.
Geniet ervan!
Benodigdheden: (voor 1 persoon:)
1 kleine rijpe banaan
1 ei
50 gram havermout
1 eetlepel lijnzaad
1/2 theelepel bakpoeder
1 eetlepel pindakaas (wij zijn fan van 100% pindakaas)
beetje olie om in te vetten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Prak de banaan fijn.
Meng in een kommetje met het ei, havermout, lijnzaad, bakpoeder en pindakaas.
Vet het ovenschaaltje in met olijfolie en stort het deeg erin.
Zet 20 minuten in de oven.
Comments