Witte kool is deze maand (september) een seizoensproduct.
Ingrediënten
stuk witte kool (ca. 300 gram)
1 flinke winterwortel
100 gram verse ananas
1 eetlepel slasaus, 25% olie
2 eetlepels halfvolle yoghurt
2 theelepels citroensap
mespunt gemberpoeder
1 (oude) volkoren boterham
stukje ui
150 gram rundergehakt
peper
1 eetlepel vloeibare margarine
1 eetlepel ongezouten pinda's
2 bruine bolletjes
Bereiding
1. Schaaf of snijd de witte kook in fijne reepjes.
2. Schrap de wortel, was hem en rasp hem grof.
3. Snijd de ananas in stukjes.
4. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, het citroensap en het gemberpoeder.
5. Meng het sausje en de ananas door de groente en laat dit een paar uur intrekken.
6. Week het brood in een lepel water.
7. Snijd het stukje ui klein.
8. Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de ui en peper.
9. Vorm er 2 schijven van.
10. Bak de gehaktschijven in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
11. Hak de pinda's heel fijn en strooi ze over de coleslaw.
12. Snijd de broodjes open, schep er wat coleslaw op en leg er een gehaktschijf op. Geef de rest van de coleslaw erbij.
Ingrediënten over?
Stuk kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden per persoon
Recept
Energie 570 kcal
Vet 25 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram
Koolhydraten 50 gram
Waarvan suikers 20 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 30 gram
Zout 1,1 gram
Comments