Italiaanse rijstsalade – Pastasalades en rijstsalades, wij zijn er gek op! Lekker als makkelijke snelle avondmaaltijd en als je wat overhoudt heb je de volgende dag een super lekkere lunch. De pastasalades doen het ieder jaar enorm goed, de rijstsalades blijven wat dat betreft iets achter. Kijken of deze lekkere Italiaanse rijstsalade daar verandering in gaat brengen. Het fijne aan deze salade is dat je lekker wat restjes uit de koelkast kan opmaken en kunt variëren met allerlei ingrediënten.
Een lekkere maaltijdsalade met rijst en mozzarella die binnen 20 minuten op tafel staat.
Bereidingstijd: 20 min
Recept voor: 2 personen
Benodigdheden:
175 gr rijst
1 bol mozzarella of een zak kleine bolletjes
50 gr parmaham
5 zongedroogde tomaatjes
100 gr cherry tomaatjes
1 kleine rode ui
pijnboompitten
1 teen knoflook
4 el olijfolie
2 tl citroensap
1 tl pesto
1 tl italiaanse kruiden
snuf peper
verse basilicum
Bereidingswijze:
Begin met het koken van de rijst, doe dit volgens de instructies op de verpakking.
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een pan zonder olie.
Snipper de rode ui heel fijn en snijd de mozzarella, de cherry- en zongedroogde tomaatjes en parmaham in stukjes.
Doe de olijfolie samen met het citroensap, de pesto, de Italiaanse kruiden en een uitgeperst teentje knoflook in een bakje.
Even doorroeren en zet daarna even opzij.
Als de rijst gaar is, kun je die het beste even laten afkoelen.
Doe vervolgens alles in een kom en meng de dressing erdoor.
Verdeel de salade nu over twee borden of schep op een serveerschaal en serveer met wat verse basilicum en een snuf peper.
Tip: Ga je deze salade als maaltijdsalade maken, dan heb je genoeg voor twee personen. Zet je de salade als bijgerecht op tafel, dan kunnen ongeveer vier personen ervan smullen. Ook lekker met mais, gegrilde groente of wat gebakken spekjes bijvoorbeeld.
Comments