Lekkere gepofte aardappel gevuld met tonijn, yoghurt en kruiden.
Gezond, smaakvol en makkelijk te maken!
Ingrediënten (2 personen)
500 gram aardappelen
azijn
2 eetlepels olijfolie
peper
mosterdzaad
150 gram (winter)wortel
1 paprika
100 gram veldsla
120 gram tonijn op water (uitlekgewicht, blik)
2 eetlepels zuivelspread light
2 eetlepels halfvolle yoghurt
Italiaanse kruiden
25 gram studentenhaver zonder toegevoegd suiker en zout
Materialen
Satéprikkers
Bereidingswijze:
Was de aardappelen en dep droog met een schone theedoek of keukenpapier.
Prik met een satéprikker enkele gaatjes rondom in de aardappelen. Dit om te voorkomen dat de aardappelen door stoomvorming openbarsten.
Leg de aardappelen op een bord in de magnetron. Laat de aardappelen op de hoogste stand gaar worden. Reken per aardappel op 3-5 minuten. Keer ze halverwege de tijd een keer om.
Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.
Klop een dressing van azijn, olijfolie, peper en mosterdzaad.
Maak de wortel schoon en rasp grof.
Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
Was de sla en snijd in stukken.
Laat de tonijn uitlekken.
Roer de roomkaas door de yoghurt. Meng de tonijn, wat Italiaanse kruiden en peper erdoor.
Snijd de aardappelen aan de bovenkant open en neem er wat kruim uit.
Vul de aardappel met het tonijnmengsel. Laat de aardappelen in 2 minuten in de magnetron goed heet worden.
Meng de dressing door de groente en strooi de studentenhaver erover.
Serveer de salade bij de aardappelen.
Ingrediënten over?
Zuivelspread:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de zuivelspread afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden per persoon
Energie 495 kcal
Vet 18 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 53 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 26 gram
Zout 0,7 gram
Bron; Voedingscentrum
Commenti