Kerstkookstress is dit jaar écht niet meer mogelijk. Dit recept is easy peasy!
Vandaag is het tijd voor het hoofdgerecht: dé kerstkip!
Deze vullen we met een mengsel van walnoten, sinaasappel, knoflook en rozemarijn. Behoorlijk kerstig toch? Serveer de kip met pommes duchesse en eventueel nog wat haricotverts en klaar is je main course.
Makkelijker kunnen we het écht niet voor je maken!
Benodigdheden:
1 sinaasappel
1 hele kip (zo’n 1250 gram)
150 g walnoten
3 tenen knoflook
20 g verse rozemarijn
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden.
Rasp de gehele schil van de sinaasappel.
Doe de walnoten in een kom van de keukenmachine (mengkom van een staafmixer werkt ook) en voeg de helft van de sinaasappelrasp, het sap van een halve sinaasappel, 2 gepelde tenen knoflook, een scheutje olie en een flinke snuf peper en zout toe en maal tot een grof mengsel.
Vul de holte van de kip met het walnotenmengsel met behulp van een lepel en je vingers.
Duw vervolgens 4 takjes rozemarijn in de kip en bindt de pootjes bij elkaar met behulp van een stukje kooktouw.
Pel de overige knoflookteen, doe in de kom van een keukenmachine en voeg het sap van de overgebleven sinaasappelhelft toe, gevolgd door 5 eetlepels olie en een flinke snuf peper en zout. Maal tot een mengsel.
Maak bovenop de huid van de kip los en verspreid 2/3 van het mengsel hieronder.
Wrijf met de rest van het mengsel de kip aan de buitenkant in.
Besprenkel de gehele kip nog eens licht met wat olie, peper en zout.
Bedek ‘m met folie en schuif de oven in.
Bak 60 minuten, haal dan het folie eraf en bak nog eens 10 minuten.
Haal de kip uit de oven, leg hem op een mooie schaal en serveer in zijn geheel!
Op zoek naar een gezond toetje om het kerstdiner mee af te sluiten?
Bekijk hier 5 overheerlijke en makkelijke healthy desserts en imponeer je gasten!
Fijne feestdagen!
Bron: chickslovefood
Comments