Het begint bijna een beetje saai te worden. Maar zoals voor eigenlijk elk gerecht kunnen we ook nu weer vol overtuiging zeggen: als je het zelf maakt is het gewoon het lekkerst! Dit recept voor kip-sambasalade is daar weer een goed bewijs van.
Deze salade is overigens alles behalve saai. Of je hem nu smeert op een toastje, stokbroodje, plakje komkommer of lunchbroodje. Het maakt helemaal niets uit, dus laat het sambafeestje maar beginnen. Tijd om familie en vrienden uit te nodigen dus!
Dit heb je nodig (400 gr salade)
1 teentje knoflook
1 rode peper
200 gr kipfilet
5 ml olijfolie
2 tl gerookte paprikapoeder
20 gr tomatenpuree
100 gr kwark
50 gr fritessaus
5 ml citroensap
5 gr sambal oelek
Zo maak je het
Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten marineren + afkoelen
Hak de knoflook en de rode peper fijn.
Snijd de kip in hele kleine stukjes.
Doe de olijfolie, knoflook, rode peper, gerookte paprikapoeder en zout naar smaak in een schaaltje er roer goed door.
Voeg de stukjes kip toe en laat minstens een half uur marineren.
Bak vervolgens de kipstukjes op hoog vuur goudbruin en gaar.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
Laat de kipstukjes nu helemaal afkoelen.
Klop de kwark en de fritessaus los met wat citroensap en meng de kipstukjes door het mengsel.
Voeg de sambal toe en eventueel nog wat peper naar smaak.
Tips en tricks
Let tijdens het bakken van de kip goed op dat deze niet verbrand door de kruiden.
Snijd de stukjes kip klein genoeg, zodat de salade goed op een toastje past. Grotere stukken kip eten nou eenmaal wat minder gemakkelijk 😉
Voedingswaarde (per 100 gr)
Kcal: 124
Eiwit: 14 gram
Koolhydraten: 4 gram
Vet: 5 gram
Vezels: 3 gram
Eet smakelijk!
Bron: Projectgezond
Comments