Wij zijn gek op gehaktballetjes! Mits ze zelfgemaakt zijn. Als je van die kant-en-klare balletjes koopt zitten daar nog weleens ‘gekke stukjes’ in. Of misschien kauwen we gewoon niet goed 😉 We weten het niet zeker, maar er zit in ieder geval vaak iets in dat er alleen al qua structuur niet helemaal in thuishoort. We maken ze dus gewoon lekker zelf, van goed gehakt.
We hebben dit keer voor kipgehakt gekozen. Net even anders dan normaal, maar wel ontzettend lekker.
Dit heb je nodig (20 balletjes)
300 gr kipgehakt
1 cm gember
30 gr bosui
30 gr paneermeel
5 gr koriander
5 ml sojasaus
20 gr roomboter
Zo maak je het
Bereidingstijd: 20 minuten
Hak de koriander fijn en rasp de gember.
Snijd de bosui in dunne ringen.
Zet 10 gram paneermeel apart en voeg de rest samen met de fijngesneden groenten en de sojasaus toe aan het kipgehakt en meng alles goed door elkaar.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Maak 20 kleine balletjes en rol ze even door het paneermeel dat je apart gezet hebt.
Verwarm de roomboter in een hapjespan en bak de balletjes op hoog vuur al omrollend rondom bruin en gaar.
Tips en tricks
Je kunt voor dit recept naturel kipgehakt gebruiken maar je kunt er ook voor kiezen om gekruid kipgehakt te nemen. In dat geval is het toevoegen van peper en zout niet nodig. Zelf nemen we het liefst naturel gehakt dat we lekker op smaak maken met peper, zout en bijvoorbeeld nog wat knoflook-, chili- en uienpoeder.
Voedingswaarde (per stuk)
Kcal: 46
Eiwit: 7,2 gram
Koolhydraten: 1,3 gram
Vet: 3,3 gram
Vezels: 0,2 gram
Eet smakelijk!
Comments