top of page
Foto van schrijverprojectnewme

Krokante tofublokjes

Een recept met tofu en kerrierijst.


Ingrediënten

150 gram zilvervliesrijst

150 gram tofu

peper

2 eetlepels ongezouten pinda's

1 ei

1 eetlepel ketjap manis

1 komkommer

azijn

1 ui

2 theelepels kerriepoeder

2 eetlepels vloeibare margarine


Bereidingswijze:

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  • Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper.

  • Hak de pinda's fijn.

  • Klop het ei los met de ketjap en schep de tofublokjes erdoor.

  • Wentel de blokjes daarna door de fijngemaakte pinda's.

  • Was de komkommer en snijd hem in halve plakjes. Maak er met peper en azijn een salade van.

  • Pel de ui en snijd hem klein.

  • Bak de ui met de kerrie in 1 eetlepel margarine zacht. Bak de gare rijst mee.

  • Verwarm de rest van de margarine en bak hierin de tofu in enkele minuten bruin en knapperig.

Serveer de komkommersalade en de kerrierijst erbij.


Extra informatie

Allergie info:

Lees voor het gebruik van ketjap en margarine het etiket.


Ingrediënten over?

Tofu:

Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.



Voedingswaarden per persoon


Energie 650 kcal

Vet 30 gram

Waarvan verzadigd vet 5 gram

Koolhydraten 70 gram

Waarvan suikers 9 gram

Vezels 8 gram

Eiwit 25 gram

Zout 1,1 gram



Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?






5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nasi taart

Comments


bottom of page