Een recept met tofu en kerrierijst.
Ingrediënten
150 gram zilvervliesrijst
150 gram tofu
peper
2 eetlepels ongezouten pinda's
1 ei
1 eetlepel ketjap manis
1 komkommer
azijn
1 ui
2 theelepels kerriepoeder
2 eetlepels vloeibare margarine
Bereidingswijze:
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper.
Hak de pinda's fijn.
Klop het ei los met de ketjap en schep de tofublokjes erdoor.
Wentel de blokjes daarna door de fijngemaakte pinda's.
Was de komkommer en snijd hem in halve plakjes. Maak er met peper en azijn een salade van.
Pel de ui en snijd hem klein.
Bak de ui met de kerrie in 1 eetlepel margarine zacht. Bak de gare rijst mee.
Verwarm de rest van de margarine en bak hierin de tofu in enkele minuten bruin en knapperig.
Serveer de komkommersalade en de kerrierijst erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van ketjap en margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
Voedingswaarden per persoon
Energie 650 kcal
Vet 30 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 70 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 25 gram
Zout 1,1 gram
Bron: Voedingscentrum.nl
Comments