Worden jullie ook zo wild van al dat sinterklaas snoepgoed in de winkel? Daarom kwamen wij op het idee om kwarkbolletjes met speculaaskruiden te maken.
Maak dit heerlijke verantwoorde tussendoortje en het lijken net 'pepernoten' maar dan anders ;-) Leuk voor tijdens het Sinterklaasfeest of gewoon omdat het kan!
Voor ongeveer 5 bolletjes:
75 gr (glutenvrije) havermout
50 gr (glutenvrije) bloem
125 ml volle kwark
2 tl speculaaskruiden
2 el honing
1 ei
1 el olijfolie
1 tl bakpoeder
snuf zout
2 el amandelschaafsel
Nodig; blender of koffiemolentje, zeef, mengkom, bakplaat, bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Maal de havermout in een koffiemolentje of in de blender tot havermeel.
Zeef het meel boven de mengkom.
Doe hetzelfde met de bloem en voeg daarna de bakpoeder, speculaaskruiden en een snuf zout toe.
Schep de volle kwark door het meel en tik een eitje boven de kom.
Voeg ook de honing en olijfolie toe en roer tot een beslag.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Gebruik 2 lepels om bolletjes te vormen van het beslag en leg de kwarkbolletjes met speculaaskruiden op de bakplaat.
Strooi wat amandelschaafsel over de bolletjes.
Schuif ze voor 15 – 20 minuten de oven in en geniet ervan!
Comments