Heb je ooit van kwarkbrood gehoord? Wij wisten ook niet wat het was. Maar geloof ons, kwarkbrood is het ultieme tussendoortje. Je kunt het vergelijken met bananenbrood of een gezonde cake. Het is gezond en makkelijk om te maken.
Dit recept is net zo simpel als een eenpansgerecht, je hebt namelijk geen keukenmachine of mixer nodig. Je kunt alle ingrediënten mengen in een grote kom en het kwarkbrood hoeft maar 45 minuten in de oven.
Ingrediënten
150 havermoutmeel
100 gram speltmeel
250 gram kwark
1 ei
1 banaan
1 el kaneel
75 gram rozijnen
1 appel
2 tl bakpoeder
snuf zout
Zo maak je het kwarkbrood recept:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Prak de banaan in een grote kom
Roer het havermoutmeel, het ei, de kaneel, het bakpoeder en het zout erdoor tot er een glad mengsel ontstaat.
Voeg vervolgens het speltmeel en de kwark toe. Roer alles door elkaar, het beslag blijft stug.
Voeg vervolgens de rozijnen toe en roer deze door het beslag heen.
Schenk het beslag in je cakevorm (vergeet niet om je cakevorm in te vetten of te bekleden met bakpapier).
Snijd de appel in de plakjes en leg de stukjes appel in het beslag.
Bak de cake in 45 minuten gaar.
De cake is klaar als je er een sateprikker in prikt en die er schoon uitkomt.
Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Comments