Deze lasagne is ook erg smaakvol, maar romiger door de mascarpone. Het gehakt is vervangen door kip-pesto. Een combinatie die zonder twijfel in de smaak gaat vallen!
Dit heb je nodig (vier personen)
1 ui
1 teentje knoflook
250 gr champignons
300 gr courgette
200 gr kipfilet
40 gr groene pesto
500 gr gezeefde tomaten
100 gr mascarpone
120 gr lasagnebladen
120 geraspte kaas
Zo maak je het
Bereidingstijd: 30 minuten + 40 minuten oventijd
De tomaat-mascarponesaus maken
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Snijd de champignons in plakjes en de courgette in kleine blokjes.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan.
Bak de kipfilet even mee en maak op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de champignons en courgette toe en bak een paar minuten zachtjes mee.
Roer vervolgens de pesto, gezeefde tomaten en mascarpone er doorheen.
Maak de tomaten-mascarponesaus eventueel verder op smaak met peper en zout.
De lasagne opbouwen
Begin met een kwart van de tomaat-mascarponesaus.
Leg daarop 60 gr lasagnebladen.
Dan weer een kwart van de tomaat-mascarponesaus.
Leg daarop de andere 60 gr lasagnebladen.
Daar bovenop gaat het laatste deel van de tomaat-mascarponesaus.
Bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de lasagne ongeveer 35 à 40 minuten in de oven op 180 graden.
Tips en tricks
Voor vier personen heb je een ovenschaal van ongeveer 2 liter nodig. Dit kun je heel makkelijk testen door met een maatbeker te controleren of er twee liter water in de schaal past.
Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 511
Eiwit: 28 gram
Koolhydraten: 33 gram
Vet: 28 gram
Vezels: 5 gram
Eet smakelijk!
Bron: Projectgezond
Commenti