top of page
Foto van schrijverprojectnewme

Lasagne kip pesto met mascarpone

Deze lasagne is ook erg smaakvol, maar romiger door de mascarpone. Het gehakt is vervangen door kip-pesto. Een combinatie die zonder twijfel in de smaak gaat vallen!



Dit heb je nodig (vier personen)

1 ui

1 teentje knoflook

250 gr champignons

300 gr courgette

200 gr kipfilet

40 gr groene pesto

500 gr gezeefde tomaten

100 gr mascarpone

120 gr lasagnebladen

120 geraspte kaas


Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten + 40 minuten oventijd


De tomaat-mascarponesaus maken


  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  • Snijd de champignons in plakjes en de courgette in kleine blokjes.

  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes.

  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan.

  • Bak de kipfilet even mee en maak op smaak met peper en eventueel zout.

  • Voeg de champignons en courgette toe en bak een paar minuten zachtjes mee.

  • Roer vervolgens de pesto, gezeefde tomaten en mascarpone er doorheen.

  • Maak de tomaten-mascarponesaus eventueel verder op smaak met peper en zout.

De lasagne opbouwen


  • Begin met een kwart van de tomaat-mascarponesaus.

  • Leg daarop 60 gr lasagnebladen.

  • Dan weer een kwart van de tomaat-mascarponesaus.

  • Leg daarop de andere 60 gr lasagnebladen.

  • Daar bovenop gaat het laatste deel van de tomaat-mascarponesaus.

  • Bestrooi met de geraspte kaas.

  • Zet de lasagne ongeveer 35 à 40 minuten in de oven op 180 graden.


Tips en tricks

Voor vier personen heb je een ovenschaal van ongeveer 2 liter nodig. Dit kun je heel makkelijk testen door met een maatbeker te controleren of er twee liter water in de schaal past.


Voedingswaarde (per persoon)

Kcal: 511

Eiwit: 28 gram

Koolhydraten: 33 gram

Vet: 28 gram

Vezels: 5 gram


Eet smakelijk!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instagram?


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page