Wraps met witte bonen en avocado, helemaal heerlijk en lekker met de hand eten!
2 personen 0-15 minuten lunch
Ingrediënten
2 kleine tomaten
1/3 komkommer
1 klein blikje witte bonen (uitlekgewicht 125 gram)
1 handje rucola
halve avocado
12 blaadjes basilicum
2 medium volkoren wraps
1 eetlepel tahin
knoflookpoeder
pittig paprikapoeder
Bereiding
Was de tomaten en komkommer en snijd in plakjes.
Spoel de bonen af in een zeef en laat ze uitlekken.
Was de rucola en de basilicum.
Neem het vruchtvlees van de avocado uit de schil en prak het fijn. Verdeel het over de helft van de wraps.
Verdeel de tahin over de andere helften.
Bestrooi met knoflookpoeder en pittig paprikapoeder.
Verdeel de tomaten, komkommer, bonen, rucola en basilicum over het midden van de wraps.
Rol de wraps op en snijd ze schuin doormidden.
Ingrediënten over?
Avocado over? Bewaar de helft met de pit erin afgedekt met huishoudfolie in de koelkast. Druppel evt. wat citroensap over het snijvlak tegen verkleuren.
Wraps:
De rest van de wraps zijn goed verpakt nog 2 dagen in de koelkast te bewaren. Leg tussen iedere wrap een stukje plasticfolie, verpak ze in een diepvrieszakje en vries ze in. Zo is 1 wrap makkelijk uit de vriezer te halen. Ze zijn nog 6 maanden te bewaren in de diepvries.
Voedingswaarden per persoon
Energie 400 kcal
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 45 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 15 gram
Zout 0,8 gram
Bron: Voedingscentrum
Comments