top of page
Foto van schrijverprojectnewme

Mediterraanse parelcouscous met kipgehaktballetjes




De Mediterraanse keuken staat bekend om voedzame gerechten die eenvoudig te bereiden zijn. Er wordt veel gebruik gemaakt van verse ingrediënten en dat proef je natuurlijk terug in elke hap die je neemt.

Het zorgt er alleen ook voor dat de bereidingstijd wat langer is dan je misschien het liefst zou willen. Plan dit gerecht dan ook op een dag dat je voldoende tijd hebt om in de keuken te staan.


Dit heb je nodig (twee personen)

100 gr parelcouscous

1 ui

200 gr courgette

0,5 aubergine

1 paprika

2 tomaten

15 gr zongedroogde tomaat

15 gr olijven

150 gr kipgehakt

5 gr munt


Zo maak je het

Bereidingstijd: 50 minuten


  • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking.

  • Snipper de ui fijn en snijd de courgette, aubergine, paprika en tomaat in kleine blokjes. Houd de tomaat apart.

  • Snijd de zongedroogde tomaat en olijven in kleine stukjes.

  • Meng de zongedroogde tomaat en olijven door het gehakt en draai er 8 stevige balletjes van.

  • Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak de balletjes op hoog vuur krokant. Haal de balletjes uit de wokpan en zet even apart.

  • Bak in dezelfde wokpan de groentes ongeveer 5 minuten aan.

  • Voeg de blokjes tomaat toe en laat even pruttelen op laag vuur.

  • Voeg de parelcouscous toe en roer alles goed door elkaar. Warm even goed door.

  • Hak de munt fijn.

  • Verdeel de parelcouscous en gehaktballetjes over twee borden en garneer met de munt.


Tips en tricks

De munt die overblijft kan je opmaken in een lekker fruitwatertje, zoals een combinatie van komkommer, citroen en munt. Maar ook in bijvoorbeeld deze smoothie of dit ijsje.


Voedingswaarde (per persoon)

Kcal: 522

Eiwit: 24 gram

Koolhydraten: 58 gram

Vet: 20 gram

Vezels: 6 gram


Eet smakelijk!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instagram?



10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page