Het is een heerlijke combinatie: zachte, zoute geitenkaas en zoete peer. Door deze twee smaakmakers heb je bijna niet in de gaten dat er ook nog witlof op de plaattaart zit. Toch maken deze ingrediënten, samen op een bodem van bladerdeeg, een hele lekkere lunch.
Dit heb je nodig (vier stuks)
4 plakken bladerdeeg
40 gr zuivelspread
100 gr witlof
0,5 peer
100 gr zachte geitenkaas
5 gr tijm
10 gr honing
Bereidingswijze:
Bereidingstijd: 15 minuten + 25 minuten oventijd
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien.
Snijd de witlof in dunne repen en de peer in dunne plakken.
Leg de plakken bladerdeeg op een stuk bakpapier en zorg dat ze elkaar niet raken. Vouw de randen iets om naar binnen en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
Smeer het bladerdeeg in met de zuivelspread.
Beleg de mini plaattaartjes met de witlof en peer. Breek de geitenkaas in stukjes en verdeel deze ook.
Ris de tijm van de takjes en verdeel over de mini plaattaartjes en besprenkel met de honing.
Bak de mini plaattaartjes in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.
Tips en tricks
Haal de taartjes niet te vroeg uit de oven. Dan is de kans groot dat de bodem niet krokant is. Laat ze dus lekker donkerbruin bakken.
Je kan tegenwoordig ook geitenkaasbolletjes in de supermarkt kopen. Deze zijn erg geschikt voor op de plaattaartjes.
Voedingswaarde (per stuk)
Kcal: 263
Eiwit: 7 gram
Koolhydraten: 24 gram
Vet: 16 gram
Vezels: 2 gram
Eet smakelijk!
Bron: ProjectGezond
Comments