Het wordt een feestje als je deze taart op tafel zet. In deze maaltijd combineer je het beste van twee werelden: nasi en een quiche. Dat smaakt dus lekker en we weten zeker dat alle puntjes van deze hartige taart op gaan.
Het maken van deze taart is overigens ook een feestje. Je hoeft er namelijk niet lang voor in de keuken te staan, het is gemakkelijk en de paar ingrediënten die je nodig hebt zijn in elke supermarkt verkrijgbaar.
Ingrediënten
1 taart (6 punten)
5 plakken deeg voor hartige taart
200 gr (mager) rundergehakt
10 gr bami-nasikruiden
500 gr nasi groente
2 eieren
100 ml (magere of halfvolle) melk
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het deeg ontdooien en maak er een bal van. Bestrooi het aanrechtblad en de deegbal met bloem en rol ‘m uit. Bekleed er vervolgens een lage bak- of springvorm van ongeveer 24 centimeter mee. Prik er met een vork flink wat gaten in.
Verhit een scheutje olie in een wok. Zet het vuur hoog en bak het rundergehakt met de bami-nasikruiden rul.
Bak de nasi groente op middelhoog vuur kort mee.
Doe het mengsel van gehakt en groente nu in de taartvorm.
Klop de eieren samen met de melk goed los en schenk dit over de groente heen. Zorg dat dit mengsel goed verdeeld is. Het kan helpen om met de achterkant van een lepel de groente een beetje aan te drukken. Het eimengsel verspreid zich dan ook vanzelf goed.
Bak de taart eerst 20 minuten op 200 graden en draai de oven terug naar 160 graden. Laat ‘m dan nog 15 minuten bakken.
Tips en tricks
Je kan deze hartige taart lekker pittig maken door een chilipeper of sambal toe te voegen aan het gehakt en de groente.
Comments