Eens zin in een andere salade dan de welbekende groene salade?
Probeer eens deze noedelsalade met veel groente!
2 personen 15-30 minuten hoofdgerecht
Ingrediënten
150-200 gram volkoren noedels
1 paprika (rood, oranje of geel)
½ komkommer
10 kerstomaatjes
1 rode ui
6 takjes koriander
3 takjes munt
1 handje ongezouten pinda's
2 lente-uitjes
2 eieren
1 eetlepel zonnebloemolie
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel sesamolie
1 limoen
Bereiding
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze onder stromend water afkoelen en uitlekken.
Was de paprika en snijd hem in blokjes.
Was het stuk komkommer en snijd hem in stukjes.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
Was de koriander en de munt en snijd het fijn.
Hak de pinda's in stukjes.
Was de lente-uitjes en snijd ze in smalle ringetjes.
Breek de eieren in een kom en kluts ze met 2 eetlepels water.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de lente-uitjes een paar minuten zacht.
Giet de eieren erover en laat ze op laag vuur stollen. Laat de omelet daarna afkoelen.
Maak een dressing van de chilisaus, de sesamolie en het sap van de limoen.
Doe de noedels, de groente, de kruiden en de pinda's in een grote kom en meng de dressing erdoorheen.
Rol de omelet op en snijd hem in rolletjes. Versier de salade met de omeletrolletjes.
Past in dieet
Met weinig zout
Bij verhoogd cholesterol
Bij diabetes
Vrij van melk
Comments