top of page
Foto van schrijverprojectnewme

Notencrackers




Kaas en noten gaan altijd samen, dus daarom maar eens zelf gezonde crackers van walnoten maken, die je kunt gebruiken als toastje voor bij kaas. Met dit recept maak je ongeveer 30-40 crackertjes en het is sneller klaar dan naar de winkel gaan om crackers te kopen (we gaan er voor het gemak van uit dat je al gedopte noten hebt!)! De crackers smaken ook zonder kaas trouwens erg lekker, zeker als je de bovenkant nog bestrooit met bijvoorbeeld sesamzaad of maanzaadjes! Als je crackers overhoudt, eet je ze ’s morgens als ontbijt.


Deze crackers passen ook heel goed bij onze kipsalade:


https://www.projectnewme.nl/post/gerookte-kipsalade-met-walnoten


Benodigdheden:

300 g gedopte walnoten of gemengde noten

1 ei

2 el water

3/4 tl zeezout

Eventueel zaadjes om mee te bestrooien


Bereidingswijze:


  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed twee bakplaten met bakpapier of siliconenmatjes.

  • Vermaal de noten in de keukenmachine of met de staafmixer.

  • Voeg het ei, water en zeezout toe en roer dit met een houten lepel tot het een behoorlijk taai deeg vormt.

  • Verdeel het deeg in tweeën en stort beiden op een bakplaat. Een vierkante bakplaat is het meest praktisch, maar ik moest het vandaag even doen met rond in verband met mijn tijdelijke combi-oven.

  • Rol beide delen deeg uit op de bakplaat tot ca. 2-3 mm. dikte. Als het deeg wat aan je deegroller plakt, leg je er nog een vel bakpapier op en rol je daaroverheen. Zo kun je het deeg heel gemakkelijk helemaal platrollen.

  • Snijd het deeg met een houten spatel in vierkantjes of driehoekjes en bestrooi eventueel met zaadjes.

  • Bak de crackers ca. 10 minuten in de oven, maar blijf er vooral bij in de buurt om te zien of ze niet te hard gaan! Crackers kunnen snel aanbranden!


Tip

Natuurlijk kun je deze crackers in plaats van met kaas, ook besmeren met notenpaté.



Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page