Een eitje op zijn tijd kunnen we altijd waarderen. Gepocheerd, gekookt, gebakken of in de vorm van een omelet uit de oven. Dat is zo makkelijk om te maken en je kan het op verschillende manieren presenteren. We kennen allemaal de klassieke dubbelgevouwen omelet, maar deze keer bakken we hem in een brownievorm en snijden we hem daarna in repen. Is weer eens wat anders. Het is gewoon een omelet (met een kleine twist, want we voegen nog wat ricotta toe), maar het ziet er wel heel anders uit. En met dit soort kleine trucjes kan je mensen toch weer verrassen. En kijk, dat vinden we nou leuk!
Ingrediënten voor 4 personen
8 eieren (maat L)
150 gr ricotta
100 gr doperwten
350 gr groene asperges
2 st. lente ui1 teentje knoflook
Handje peterselie
Handje bieslook
Peper en zout
Olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
Was de groene asperges, verwijder het kontje en snijd ze in stukken.
Roerbak ze 4 minuten in wat olijfolie met een teentje gehakte knoflook.
Snijd de lente ui in ringen en voeg deze samen met de doperwten toe. Verwarm nog 1 minuut.
Breng de groentes smaak met peper en zout. Verdeel het dan over een brownievorm (20 x 20) of ovenschaal.
Klop de eieren met de ricotta luchtig. Breng dit op smaak met peper en zout en de gehakte peterselie en bieslook. Verdeel het mengsel over de groente.
Bak de omelet uit de oven in 20 – 25 minuten af.
Snijd in repen en serveer met brood.
Eet smakelijk
Bron: Uitpaulineskeuken.nl
Comments