Wij zijn benieuwd… Toen jij de naam van dit gerecht las, moest je toen ook meteen hieraan denken:
Ork, ork, ork, soep eet je met een (vork) lepel
Wij wel in ieder geval. En daarom heet dit gerecht bij ons inmiddels ook al Ork Ork.
Dit heb je nodig (twee personen)
300 gr spitskool
150 gr rundergehakt
1 ui
1 teentje knoflook
2 eieren
30 ml ketjap manis
Zo maak je het
Bereidingstijd: 15 minuten
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Snijd de spitskool in dunne reepjes.
Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en gehakt een paar minuten aan.
Voeg als het gehakt (bijna) gaar is de spitskool toe en bak deze een paar minuten mee.
Zet het vuur laag en roer twee eetlepels ketjap door het gerecht.
Klop de eieren los en giet deze over het gerecht. Blijf goed roeren tot het ei gestold is.
Tips en tricks
Als je het lekker(der) vindt kun je in plaats van spitskool ook Chinese kool gebruiken.
Officieel wordt er vaak vissaus gebruikt (in plaats van ketjap) bij de bereiding van Orak Arik. Als je dit in huis hebt (of wilt kopen) kun je dat dus ook gebruiken. Een ander goed alternatief is worcestersaus.
Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 336
Eiwit: 26 gram
Koolhydraten: 22 gram
Vet: 15 gram
Vezels: 5 gram
Eet smakelijk!
Volg je Crossfit Emmeloord al op Instagram?
Bron: Projectgezond.nl
Comments