Een lekkere schotel met aardappelen, tomaat en gehakt.
Ingrediënten (2 personen)
500 gram aardappelen
400 gram (vlees)tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
150 gram mager rundergehakt
1 eetlepel vloeibare margarine
2 theelepels Provençaalse kruiden
1 eetlepel olijventapenade
peper
125 ml water
¼ bouillontablet met minder zout
Materialen
Ovenschaal (2 liter), aluminiumfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en snijd in dunne plakken.
Was de tomaten en snijd in dunne plakken.
Pel de ui en knoflook en snijd klein.
Bak het gehakt met de ui en knoflook in de hete margarine gaar en rul.
Breng het gehakt op smaak met de Provençaalse kruiden, tapenade en peper.
Leg de helft van de aardappel in een ovenschaal met daarop de helft van de tomaten. Strooi er wat peper over.
Verdeel het gehakt erover.
Dek dit af met de rest van de aardappel en daarop de rest van de tomaat.
Verwarm het water.
Los het stukje bouillontablet op in het hete water. Schenk over het gerecht.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het in de hete oven in 45 minuten gaar worden.
Ingrediënten over?
Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast. Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op.
Voedingswaarden per persoon
Energie 480 kcal
Vet 16 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 57 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 22 gram
Zout 0,5 gram
Bron: Voedingscentrum.nl
Commentaires