top of page
Foto van schrijverprojectnewme

Ovenschotel met provençaalse kruiden

Een lekkere schotel met aardappelen, tomaat en gehakt.



Ingrediënten (2 personen)

500 gram aardappelen

400 gram (vlees)tomaten

1 ui

1 teentje knoflook

150 gram mager rundergehakt

1 eetlepel vloeibare margarine

2 theelepels Provençaalse kruiden

1 eetlepel olijventapenade

peper

125 ml water

¼ bouillontablet met minder zout

Materialen

Ovenschaal (2 liter), aluminiumfolie


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

  • Schil de aardappelen en snijd in dunne plakken.

  • Was de tomaten en snijd in dunne plakken.

  • Pel de ui en knoflook en snijd klein.

  • Bak het gehakt met de ui en knoflook in de hete margarine gaar en rul.

  • Breng het gehakt op smaak met de Provençaalse kruiden, tapenade en peper.

  • Leg de helft van de aardappel in een ovenschaal met daarop de helft van de tomaten. Strooi er wat peper over.

  • Verdeel het gehakt erover.

  • Dek dit af met de rest van de aardappel en daarop de rest van de tomaat.

  • Verwarm het water.

  • Los het stukje bouillontablet op in het hete water. Schenk over het gerecht.

  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het in de hete oven in 45 minuten gaar worden.


Ingrediënten over?

Tapenade:

Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast. Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op.


Voedingswaarden per persoon

Energie 480 kcal

Vet 16 gram

Waarvan verzadigd vet 5 gram

Koolhydraten 57 gram

Waarvan suikers 7 gram

Vezels 8 gram

Eiwit 22 gram

Zout 0,5 gram


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instag



3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page