Sommige gerechten zijn zo eenvoudig te maken dat er niets aan kan mislukken. Dit is zo’n gerecht. Volg de simpele stappen van dit recept en je hebt met 30 minuten een heerlijke voorjaarspasta op tafel staan.
Ingredienten (2 personen)
350 gr groene asperges
120 gr pasta (bv. fusilli)
100 gr pancetta
1 sjalotje
1 teentjeknoflook
5 gr salie
40 gr Parmezaanse kaas
50 gr kookroom
Bereidingswijze:
Snijd de groene asperges in stukjes van 1 à 2 centimeter. Houd de topjes apart.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Kook de laatste 2 minuten de groene asperges (maar niet de topjes) mee.
Houd wat kookvocht apart voordat je de pasta afgiet. Doe de pasta en groene asperges terug in de pan en houd warm door er een deksel op te doen.
Snijd de pancetta in stukjes en bak in een pan zonder boter of olie op middelmatig vuur aan.
Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn.
Bak het sjalotje, knoflook, salie en de groene asperge topjes even mee met de pancetta.
Voeg de pasta en groene asperges toe aan de pancetta en warm een paar minuten mee.
Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel in porties van 30 en 10 gram.
Voeg 30 gram Parmezaanse kaas, de kookroom en wat kookvocht toe aan de pan en roer het geheel goed door.
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige geraspte Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde:
Per persoon 535 Kcal
31 gram eiwitten
46 gram koolhydraten
23 gram vet
10 gram vezels
Bron: Projectgezond.nl
Comments