De vertaling van vitello tonnato is: kalfsvlees met tonijnsaus. Een echte klassieker onder de Italiaanse recepten. Het originele gerecht wordt alleen niet met een pistoletje geserveerd. Toch kunnen wij je uit ervaring vertellen dat je door deze toevoeging een verrukkelijke lunch creëert.
Dit heb je nodig (twee personen)
2 volkoren (afbak)pistoletjes
60 gr tonijn (uitgelekt gewicht)
20 gr kappertjes
20 gr fritessaus
20 gr yoghurt
5 ml citroensap
60 gr fricandeau
10 gr rucola
Bereidingswijze:
Bereidingstijd: 10 minuten
Bak eventueel de pistoletjes af volgens de instructies op de verpakking.
Laat de tonijn uitlekken.
Doe de tonijn, de helft van de kappertjes, fritessaus, yoghurt, citroensap, peper en zout in een blender en meng tot een tonijnsaus.
Snijd de pistoletjes open en besmeer ze met de helft van de tonijnsaus.
Verdeel de fricandeau over de broodjes.
Verdeel de rest van de tonijnsaus over de broodjes.
Top af met de overige kappertjes en rucola.
Tips en tricks
De kappertjes kan je ook vervangen voor augurken.
Kalfsvlees is niet standaard te koop in de supermarkt. Wij hebben daarom fricandeau, een beleg van mals varkensvlees, gebruikt voor deze lunch.
Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 275
Eiwit: 21 gram
Koolhydraten: 36 gram
Vet: 10 gram
Vezels: 10 gram
Eet smakelijk!
Bron: Projectgezond
Comments