Pulled chicken wordt vaak gegeten op een zacht of hard bolletje, maar ook op een hamburgerbroodje of wrap doet hij het erg goed. Toch stoppen wij pulled chicken het liefst in een vers afgebakken pitabroodje. Die kan je namelijk best aardig afvullen en toch vrij netjes opeten zonder dat alles onder zit.
Benodigdheden (twee personen)
4 pitabroodjes (50 gr per stuk)
200 gr kipfilet
500 ml kippenbouillon
1 teentje knoflook
100 gr prei
1 rode paprika
1 gr chilipoeder
40 ml ketjap manis
10 ml sojasaus
125 gr taugé
Bereidingswijze:
Bereidingstijd: 30 minuten
Verwarm indien nodig de oven voor, om de pitabroodjes af te bakken.
Kook de kipfilet in ongeveer 10 minuten gaar in de kippenbouillon.
Trek de kip met twee vorken in slierten uit elkaar.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in stukjes.
Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook even aan.
Voeg de prei en paprika toe en bak even mee.
Voeg de kip toe en maak op smaak met chilipoeder.
Blus het geheel af met de ketjap manis en sojasaus.
Voeg vervolgens een scheutje water toe en laat zachtjes inkoken.
Overgiet de taugé met kokend water en roer door de kip.
Snijd de pita’s open en vul met de kip.
Tips en tricks
Het koken en ‘plukken’ van de kip kun je ook eerder op de dag doen. Of zelfs een dag van tevoren. Bewaar de kip goed afgedekt in de koelkast.
De prei in dit recept kan je ook vervangen voor een ui.
Voedingswaarde (per persoon)
Kcal: 504
Eiwit: 45 gram
Koolhydraten: 71 gram
Vet: 8 gram
Vezels: 8 gram
Eet smakelijk!
Bron: ProjectGezond
Comments