Pizza hebben we al regelmatig op het menu gehad. En ook de pizzawraps zijn vast bij velen van jullie bekend. Die staan namelijk ook op onze website.
Maar dit keer geven we er een hele andere twist aan. Letterlijk zelfs. We maken pizzatwisters! Een heerlijke snack voor bij de borrel. Krokant bladerdeeg gevuld met klassieke ingrediënten voor op de pizza. Tomatensaus, kaas en salami. Yummie!
De tomatensaus kun je kant en klaar kopen of lekker zelf maken. Daarvoor kun je bijvoorbeeld dit recept gebruiken. Je hebt maar een klein beetje nodig, maar de rest van de saus laat zich prima invriezen. Voor het volgende pizzafeestje 🙂
Ingredienten (6 stuks)
2 plakken bladerdeeg
15 gr pizzasaus
15 gr salami
15 gr kaas
1 tl Italiaanse kruiden
1 ei
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de plakken bladerdeeg ontdooien. Snijd ondertussen de salami in kleine snippers en rasp de kaas.
Verdeel de tomatensaus (bijvoorbeeld deze) over een plak bladerdeeg. Bestrooi de plak vervolgens met de salami-snippers en de geraspte kaas.
Leg de tweede plak bladerdeeg er bovenop en druk het voorzichtig aan.
Klop het ei los en smeer de bladerdeegplak er aan beide kanten licht mee in.
Snijd de bladerdeegplak eerst een keer doormidden. Snijd de twee helften vervolgens allebei in drie repen. Waarom in die volgorde? Omdat dat de makkelijkste manier is om zes (vrijwel) gelijke repen te krijgen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pak de repen een voor een op en rek ze voorzichtig uit zodat ze wat langer worden. Draai de repen twee à drie slagen rond zodat het echte twisters worden. Leg ze vervolgens op de bakplaat en zorg ervoor dat ze een paar centimeter van elkaar af liggen.
Bak de twisters in 15 tot 20 mooi goudbruin en goed gaar.
Tips en tricks
Zorg ervoor dat je de tomatensaus helemaal tot aan de randen van het bladerdeeg verdeeld. Anders worden de buitenste twisters minder lekker en dat is zonde.
Het snijden van de repen gaat het makkelijkst met een pizzasnijder. Heb je die niet, dan is een groot mes waarmee je in een keer een volledige reep kunt afsnijden een goed alternatief.
Je kunt de twisters ook bestrijken met wat melk in plaats van ei. Naar mijn mening geeft ei wel het mooiste resultaat.
Bladerdeeg mag je best goed doorbakken. Natuurlijk moet het niet verbranden maar laat de twisters wel zo lang mogelijk in de oven zitten. Ze worden dan lekker krokant.
Eet smakelijk
Bron: Projectgezond
Kommentare