top of page
Foto van schrijverprojectnewme

Pizzawraps

Een lekkere pizza op z’n tijd is niet te weerstaan. Het nadeel van pizza is wel dat het erg calorierijk is en je meestal na het eten van zo’n bommetje er de hele avond last van hebt.




Wil je toch af en toe genieten van een pizza dan hebben wij een supergoed alternatief voor je, de pizzawrap. Ten eerste bevat de wrap een stuk minder calorieën dan pizzadeeg. Het is sneller klaar en je kan de pizzawrap aftoppen naar je eigen smaak. We hebben twee lekkere pizzawraps voor je op een rijtje gezet.


Dit recept bevat twee varianten met ingrediënten die je vaak wel in huis hebt.

Welke heeft jouw voorkeur? De variant met rauwe ham of die met tonijn?


Dit heb je nodig (twee pizza’s)

100 gr tomatensaus (bijvoorbeeld deze)

2 wraps van 40 gr per stuk


Voor de rauwe ham topping

20 gr rauwe ham

30 gr mozzarella

50 gr cherrytomaten

10 gr rucola


Voor de tonijn topping

60 gr tonijn op water (uitgelekt gewicht)

50 gr champignons

een kwart rode ui

een kwart paprika

een paar basilicumblaadjes


Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 5 minuten oventijd


  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Snijd alle ingrediënten in reepjes, blokjes, driehoekjes, hartjes of elke andere willekeurige vorm die je leuk vindt.

  • Bak de wrap ongeveer 3 minuten voor zodat deze al een beetje knapperig is.

  • Haal de wrap uit de oven en smeer deze licht in met tomatensaus. Probeer helemaal tot aan de randen te smeren.

  • Beleg je pizza met de topping naar keuze, bestrooi met (versgemalen) peper en bak ‘m nog ongeveer 5 minuten.

  • Voor de rauwe ham pizza: doe na het bakken de rucola er pas op en besprenkel de pizza met een paar drupjes goede olijfolie.

  • Voor de tonijn pizza: doe na het bakken de basilicumblaadjes er pas op en besprenkel ook deze variant met een paar drupjes olijfolie.


Tips en tricks

Je kunt de tomatensaus gebruiken van één van onze recepten maar met een kant-en-klare pizzasaus uit de winkel kom je er ook. Overigens zijn onze tomatensauzen prima in te vriezen. Je kunt dus ook nu een pannetje koken en de rest invriezen voor wanneer er weer pizza op het menu staat.


Voedingswaarde (per pizzawrap rauwe ham/ tonijn)


Kcal: 330

Eiwit: 16 gram

Koolhydraten: 31 gram

Vet: 15 gram

Vezels: 3 gram


Eet smakelijk!


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?



33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page