Overnight oats, wie kent ze niet... Dit recept voegt daar pompoen aan toe, en dat is verrassend lekker én gezond!
Met dit recept maak je heerlijke Pompoen overnight oats. Zo heb je ’s ochtends gelijk een lekker voedzaam ontbijtje paraat.
2 portie(s)
5 minuten voorbereiding
1 nacht minuten kooktijd
Ingrediënten
100 gram pompoen
100 gram havervlokken
250 ml. (plantaardige) melk naar keuze
1 tl. maple siroop
halve el. kaneel
halve tl. gemberpoeder
snuf nootmuskaat
snuf kruidnagel
Bereidingswijze
Als je van pompoen heerlijke zoete taarten kunt bakken en fancy koffieketens het zelfs in hun spiced latte verwerken, dan past het ook zéker in je havermoutje!
Stap 1. Halveer de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Schraap daarna met een lepel 100 gram vruchtvlees uit de pompoen. Je kunt eventueel ook gebruik maken van bevroren pompoenblokjes.
Stap 2. Voeg de pompoen samen met 1 tl maple siroop, ½ el kaneel, ½ tl gember, een snuf nootmuskaat en kruidnagel en 2 el water in een pannetje en laat dit ongeveer 10 min op laag vuur pruttelen. Voeg wat extra water toe als de puree te droog wordt. Gebruik je pompoenblokjes, pureer dan de pompoen nog even fijn met een staafmixer.
Stap 3. Mix 100 gram havervlokken met 250 gram sojadrink en laat dit een nachtje in de koelkast staan.
Stap 4. Verdeel de puree en de overnight oats over twee porties en top met bijvoorbeeld rozijntjes, dadelstukjes en noten.
250 kilocalorieën per portie
11 gram eiwitten
35 gram koolhydraten
6 gram vetten
Bron: Fit.nl
Comments