Altijd een heerlijke combi!
Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
400 gram sperziebonen
200 gram kippendijvlees of kipfilet
peper
2 eetlepels vloeibare margarine
150 gram zilvervliesrijst, onbereid
½ bouillontablet met minder zout
1 bosuitje
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
Bereidingswijze:
Maak de ui, de knoflook en de sperziebonen schoon.
Snijd de ui en de knoflook klein en breek de sperziebonen eenmaal.
Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper.
Bak de kip in de hete margarine bruin.
Fruit de ui en de knoflook mee.
Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
Schenk 400 ml water en het stuk bouillontablet bij de rijst en breng dit aan de kook. Kook de rijst 10 minuten.
Voeg de sperziebonen toe en kook het geheel in nog ca. 10 minuten gaar. Pas eventueel de kooktijd van de rijst aan, zie de verpakking.
Was het bosuitje en snijd het in ringen. Meng de laatste minuten de uienringetjes door de rijst.
Maak het gerecht op smaak met peper en paprikapoeder.
De rijst mag wat vochtig blijven, voeg eventueel nog wat water toe.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.
Bron: Voedingscentrum.nl
Comments