top of page
Foto van schrijverprojectnewme

Rijst met kip en sperzieboontjes

Altijd een heerlijke combi!


Ingrediënten

1 ui

1 teentje knoflook

400 gram sperziebonen

200 gram kippendijvlees of kipfilet

peper

2 eetlepels vloeibare margarine

150 gram zilvervliesrijst, onbereid

½ bouillontablet met minder zout

1 bosuitje

1 theelepel (gerookt) paprikapoeder


Bereidingswijze:

  • Maak de ui, de knoflook en de sperziebonen schoon.

  • Snijd de ui en de knoflook klein en breek de sperziebonen eenmaal.

  • Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper.

  • Bak de kip in de hete margarine bruin.

  • Fruit de ui en de knoflook mee.

  • Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.

  • Schenk 400 ml water en het stuk bouillontablet bij de rijst en breng dit aan de kook. Kook de rijst 10 minuten.

  • Voeg de sperziebonen toe en kook het geheel in nog ca. 10 minuten gaar. Pas eventueel de kooktijd van de rijst aan, zie de verpakking.

  • Was het bosuitje en snijd het in ringen. Meng de laatste minuten de uienringetjes door de rijst.

  • Maak het gerecht op smaak met peper en paprikapoeder.

  • De rijst mag wat vochtig blijven, voeg eventueel nog wat water toe.


Extra informatie

Allergie info:

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.


Ingrediënten over?

Uien:

Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?







61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nasi taart

Comments


bottom of page