Een heerlijk frisse salade die lekker goedgevuld is.
Benodigdheden (2 personen)
150 gram zilvervliesrijst
200 gram sperziebonen
250 gram broccoli
1 sinaasappel
10 gram gember
2 eetlepels olijfolie
200 gram winterwortel
5 gram verse kruiden zoals selderij en bieslook
azijn
50 gram ongezouten cashewnoten
Bereidingswijze
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
Maak de broccoli schoon. Verdeel het in roosjes en snijd de steel in stukjes.
Kook de sperziebonen in weinig water 8 minuten.
Voeg de broccoli toe en kook de groente verder beetgaar.
Laat de groente afkoelen.
Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes.
Schil de gember en rasp het fijn.
Klop een dressing van het sinaasappelsap, de olie, de gember en wat peper.
Maak de wortel schoon en rasp hem grof. Meng er de dressing door.
Meng dit met de rijst en de andere groente.
Was de kruiden en knip ze klein.
Breng de salade op smaak met de kruiden, peper en eventueel nog wat azijn of citroensap.
Hak de cashewnoten grof en schep ze erdoor.
Ingrediënten over?
Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Eet smakelijk!
Bron: Voedingscentrum
Commentaires