Hummus is rijk aan eiwitten door de kikkererwten die erin zitten. Door er rode bieten aan toe te voegen maak je hummus ook rijk aan antioxidanten. Maar dat is niet het enige dat veranderd door de rode bieten. Wat nog meer verandert is natuurlijk de kleur. Deze wordt een stuk gezelliger vinden wij. En laten we uiteraard de smaak niet vergeten!
Doordat we geen knoflook aan deze hummus toevoegen is hij ook zeer geschikt om tijdens de lunch op het werk te eten. Mocht jouw voorkeur toch uitgaan naar hummus met knoflook, ook op het werk? Daar kan je natuurlijk zo je eigen redenen voor hebben… voeg de knoflook dan gerust alsnog toe 😉
Heb je al zin in deze rode bieten hummus gekregen?
Ingrediënten
(voor 360 gram)
130 gr kikkererwten
300 gr rode bieten (gekookt)
10 ml olijfolie
15 gr tahin
5 ml citroensap
Zo maak je het
Spoel de kikkererwten af met water en laat uitlekken.
Snijd de rode bieten in blokjes.
Doe de kikkererwten, rode bieten, olijfolie en tahin in een grote kom.
Mix alles met een staafmixer tot een smeuïg geheel.
Maak op smaak met de citroensap, peper en zout.
Tips en tricks
Hummus kan je ook invriezen. Doe dit bij voorkeur in kleinere porties van 50 tot 100 gram. Hummus kan je namelijk ook eten als broodbeleg of als dip voor je rauwkost.
De 130 gram kikkererwten zijn na uitlekken gewogen. Gebruik je gedroogde kikkererwten dan moet je hier dus rekening mee houden.
Heb je geen zin om met roodgekleurde handen rond te lopen? In de supermarkt kan je gewoon handschoentjes kopen 🙂
In plaats van een staafmixer kan je ook een blender of keukenmachine gebruiken.
Bron: Projectgezond
Comments