De rode biet geeft deze gevulde maaltijdsoep smaak, aroma en kleur.
2 personen 15-30 minuten hoofdgerecht
Ingrediënten
1 ui
1 wortel
500 gram gare rode bieten
3 kleine aardappelen
1 eetlepel olie
½ groentebouillontablet met minder zout
3 eieren
peper
azijn
2 eetlepels dille (vers of diepvries)
4 volkoren boterhammen
Bereiding
Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers en de wortel in plakjes.
Neem het vel van de bietjes. Houd 1 biet achter. Snijd de rest van de bietjes in blokjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Fruit de ui in de olie glazig.
Voeg de wortel, de blokjes biet, de blokjes aardappel en 400 ml water met het stuk bouillontablet toe. Breng dit aan de kook en laat het 20 minuten zacht koken.
Kook de eieren hard. Laat ze afkoelen.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine glad.
Pel de eieren en hak ze grof.
Rasp de overgebleven biet grof.
Roer de geraspte biet door de soep en maak de soep op smaak met peper en wat azijn.
Garneer de soep met dille en serveer de gehakte eieren en het brood erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Dille:
Wikkel de rest van de dille in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de dille onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar
Voedingswaarden per persoon
Energie: 460 kcal
Vet: 15 gram
Waarvan verzadigd vet: 3 gram
Koolhydraten: 55 gram
Waarvan suikers: 15 gram
Vezels: 15 gram
Eiwit : 20 gram
Zout : 1,4 gram
Bron: Voedingscentrum.nl
Comments