Deze romige rijstschotel met groenten en tartaar wil je niet missen! Het is een snelle variant op heerlijke Italiaanse risotto! Bereidingstijd is 20 minuten.
Ingrediënten
100 gram champignons
1 prei
1 rode ui
1,5 eetlepel (olijf)olie
70 gram zilvervliesrijst
1 blokje groentebouillon
1 rundertartaar
75 gram tuinerwten (diepvries)
1 eetlepel zuivelspread
Zo maak je dit recept
Snijd de champignons in plakjes. Maak de prei schoon en snijd in halve ringen.
Snipper de ui.
Verwarm de helft van de olie in een pan en bak hierin de champignons, ui en prei 3 minuten.
Voeg vervolgens de rijst samen met 300 ml water en het bouillonblokje toe.
Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 minuten doorsudderen, eventueel met deksel op de pan.
Verwarm ondertussen de andere helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de tartaar goudbruin in 6-8 minuten.
Voeg, wanneer de rijst gaar is, de tuinerwten toe aan de rijst en verwarm deze nog 2 minuten mee.
Zet het vuur uit en roer de zuivelspread erdoor.
Serveer de romige rijstschotel met de tartaar.
Breng naar wens op smaak met peper.
Comments