Spaghetti kennen we voornamelijk met gehakt en rode saus.
Maar wist je dat je pasta ook op een heel andere manier heel lekker kunt maken?
Je mist vast het gehakt niet eens!
Maak deze variant eens en laat je comment achter.
2 personen 15-30 minuten hoofdgerecht
Ingrediënten
1 (oude) volkoren boterham
400 gram broccoli
100 gram oesterzwammen
1 bosuitje
50 gram hazelnoten
150 gram volkoren spaghetti
2 eetlepels olijfolie
tijm
1 teentje knoflook
Bereidingswijze:
Rooster het brood krokant en maal het tot grof kruim.
Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd de stelen in stukjes.
Was de oesterzwammen en snijd ze in repen.
Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
Hak de hazelnoten grof.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kook de broccoli in een bodempje water in 4 minuten beetgaar.
Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de oesterzwammen en de ringetjes bosui 2 minuten.
Bak de uitgelekte broccoli kort mee met de oesterzwammen.
Bak het broodkruim en de helft van de hazelnoten met royaal tijm in de andere lepel olie en pers het teentje knoflook er bovenuit.
Giet de spaghetti af en schep het broodkruim erdoor. Geef de broccoli erbij en strooi de rest van de hazelnoten erover.
Ingrediënten over?
Oesterzwammen:
Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw.
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Vet 30 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 60 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 25 gram
Zout 0,2 gram
Bron: Voedingscentrum
Comentarios