top of page

Spaghetti met doperwtjes en tonijn

Met dit geweldige spaghettirecept doe je het net even anders.



Ingrediënten (voor 2 personen )

75 gram sla

100 gram radijs

1 sjalot

10 gram verse kruiden, zoals peterselie, salie of selderij

8 blaadjes salie of 4 takjes selderij

2 eetlepels olijfolie

azijn

peper

130 gram tonijn in water (uitlekgewicht, blik)

150 gram volkoren spaghetti

200 gram doperwten (diepvries)

2 eetlepels oude kaas 30+ (geraspt)


Bereidingswijze:


  • Was de sla en de radijs.

  • Pel de sjalot en snijd klein.

  • Was de kruiden en snijd ze klein.

  • Klop een dressing van de helft van de olijfolie, azijn en peper.

  • Laat de tonijn uitlekken en verdeel hem in stukjes.

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Fruit de sjalot zacht in de rest van de olijfolie.

  • Voeg de doperwten toe met een scheutje water en kook de doperwten in een paar minuten gaar.

  • Meng de tonijn erdoor.

  • Giet de spaghetti af, houd een paar lepels kookvocht achter. Meng dit door het doperwtenmengsel en voeg nog wat kookvocht toe. Schep er de kruiden door.

  • Meng de dressing en de radijs door de sla.

  • Strooi de kaas over de spaghetti en serveer de salade erbij.


Ingrediënten over?

Geraspte kaas:

Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.


Voedingswaarden per persoon

Energie 605 kcal

Vet 16 gram

Waarvan verzadigd vet 5 gram

Koolhydraten 69 gram

Waarvan suikers 6 gram

Vezels 12 gram

Eiwit 40 gram

Zout 0,9 gram


Volg je Project New Me al op Facebook en Instagram?

Volg je Crossfit Emmeloord al op Facebook en  Instagram?


Коментарі


bottom of page