Een kleurrijke stamppot die vliegensvlug op tafel staat.
Ingrediënten (2 personen)
600 gram aardappelen
500 gram rode bieten (gekookt)
1 kleine ui
1 appel
3 kruidnagels
1 laurierblad
150 gram varkensvleesreepjes of nasivlees
2 eetlepels vloeibare margarine
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
mespunt chilipoeder
100 ml halfvolle melk
azijn
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Maak de bieten schoon en snijd ze in blokjes.
Pel de ui en snijd klein.
Schil de appel en snijd in blokjes.
Verwarm de bieten in een bodempje water met de ui, appelblokjes, kruidnagels en het laurierblad.
Bak het vlees in de hete margarine met het paprikapoeder en het chilipoeder in 5 minuten gaar en lichtbruin.
Breng de melk aan de kook.
Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn.
Meng er de bieten door en maak er met hete melk een smeuïge stamppot van.
Breng de stamppot op smaak met een beetje azijn en serveer met de vleesreepjes erop.
Voedingswaarden per persoon
Energie 525 kcal
Vet 12 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 70 gram
Waarvan suikers 21 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 27 gram
Bron: Voedingscentrum
Comments